23948sdkhjf

Pæn fremgang i det samlede private forbrug

Selv om forbrugernes lån i bankerne er faldet en smule, begynder køberne at røre på sig efter mange års krise-stemning.
Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for forbrugerkreditten frem til og med 2. kvartal i år.

- Dagens tal viser, at den samlede forbrugerkredit inkl. bankerne faldt en smule i 2. kvartal – faldet var på 0,9% i forhold til månederne før. Der er dog en sæsonmæssig tendens til fald i forbrugerkreditten i 2. kvartal, forklarer cheføkonom i Dansk Erhverv, Steen Bocian.

- Forbrugerkreditten udgør ikke en særligt stor del af danskernes gældsætning, men den er normalt en god strømpil for forbrugslysten. Når der er optimisme at spore i økonomien, så stiger forbrugerkreditten uden om bankerne typisk, da forbrugerne i gode tider fokuserer lidt mindre på, om lånene er dyre eller billige – og i stedet fokuserer på om det er nemt og bekvemt. Omvendt gælder, at når krisen rammer, så falder forbrugerkreditten uden om bankerne ofte.

Pæn fremgang i privatforbruget
Set over det seneste år, er der tale om en vækst på 6,1 pct. Det dækker primært stigende forbrugerkredit i bankerne, mens forbrugerkreditten i andre kreditselskaber kun er steget med 0,2 pct..

- Kigger vi på det private forbrug, så er der pæn fremgang at spore i det samlede private forbrug – hvilket stemmer fint overens med dagens kredittal. Dagens tal indikerer, at der også i 2. kvartal var ok gang i det private forbrug, mens andre statistikkilder sår mere tvivl om, hvad der kommer til at ske her i 3. kvartal, mener økonomen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112